הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח מנופה
8 כפות סוכר (מי שאוהב לא מתוק יכול לשים 4 כפות סוכר)
1 כף מלח
½2 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
שמן
אופן ההכנה
שמים בקערה את הקמח והמלח ומערבבים בכף. אחר כך מוסיפים את השמרים היבשים, הסוכר והמים ולשים טוב לבצק.
אם הבצק עוד דביק, מוסיפים קמח עד שמתקבל בצק אחיד.
משאירים בצד למשך 15 דקות , ואחרי כן לשים שוב.
משאירים לתפוח עד שהנפח מכפיל את עצמו (בערך 3/4 שעה).
למרוח מרגרינה בסיר של הקובנה.
לוקחים כל פעם ,חתיכה מהבצק עם קצות האצבעות, פותחים את הבצק עם קצת שמן (לא הרבה) מקפלים ומניחים בתוך הסיר.
משאירים לתפוח ½ שעה ואופים בתנור בחום 180 מעלות צלסיוס, במשך שעה.
אפשר מהבצק הנותר להכין לחמניות, כמו עם הקובנה , רק אופים במגש למשך 20 דקות.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
