הוראות הכנה
מרכיבים
עוף טרי קטן משוטח ,לחתוך לאורך החזה,ולשטח.
חצי כרוב בינוני קצוץ גס (כ- 350 גרם)
כף גדושה רסק עגבניות.
כפית רוטב סויה כהה (הרוטב הכהה נותן גוון חום ואיננו מלוח מדי.)
½1 כוסות אורז יסמין-שטוף ומסונן.
מלח, פלפל שחור גרוס,פפריקה מתוקה.
כ- 300 מ"ל מים.(1.25 כוס)
שמן זית לטיגון העוף.
אופן ההכנה
בסיר עם תחתית כבדה,שטוח ורחב,לחמם שמן,לטגן עוף משוטח משני הצדדים.לתבלו תוך כדי טיגון,או למרוח בתבלינים לפני הטיגון.
להוסיף רסק עגבניות.
להוסיף כרוב קצוץ לתחתית הסיר,מתחת לעוף,להוסיף אורז,להוסיף מים.
להביא לרתיחה.
לכסות עם מכסה,לבשל כך ,על להבה נמוכה כ- 15 דקות. להוריד מכסה,לעטוף את המכסה במגבת מטבח,לכסות את הסיר במכסה המרופד,להעביר את הסיר ללהבה קטנה ונמוכה, ולבשל כך עד שהתבשיל ,מוכן. האורז תפוח ויוצא אחד אחד.
אם חסרים מים במשך הבישול ניתן להוסיף מעט מים רותחים.
לקרר עם המכסה והמגבת. כאשר התבשיל התקרר ניתן להפוך על מגש להגשה.
טעם נהדר של חמין עוף..או עוף ממולא...
והכרוב מוסיף המון.
מגיש:
מקור: ynet
שתף את המתכון
