הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 מרגרינה "מחמאה"
3 כוסות קמח תופח מנופה.
1 שמנת תנובה ("שמנת של פעם").
1 חלמון ביצה.
למלוי:
1 ק"ג פטריות שמפיניון טריות (בערך 3 סלסלות).
3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות.
1 כף אבקת מרק פטריות.
קורט מלח
שמן זית לטיגון.
אופן ההכנה
בצק:
להכין בצק מכל חמרי הבצק לעיל. ללוש היטב (אפשר במג'ימיקס) ולחלק ל-2 מנות :
1/3 ו- 2/3 . את החלק הגדול (2/3) לרדד ולשטח כבסיס, בתבנית פיירקס בינונית, משומנת ומקומחת.
את החלק הקטן של הבצק (1/3) להכניס להקפאה ל- 3 שעות בערך.
המילוי:
לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן בשמן זית עד שקיפות. לחתוך את הפטריות, בעזרת דיסקת פריסה במג'ימיקס,ולהוסיף לבצל המטוגן. לערבב ולהמשיך טיגון עוד כ-3 דקות.
לבסוף, להוסיף את אבקת מרק הפטריות , לערבב מעט, להוציא מן המחבת ולצנן.
לכסות עם תערובת הפטריות, את שכבת הבצק בתבנית.
לחמם את תנור האפיה ל- 180 מעלות צלסיוס.
להוציא את הבצק המוקפא (1/3 המנה) מההקפאה ולגרד אותו לפרורים, בעזרת פומפיה גסה, על שכבת הפטריות שבתבנית, בצורה אחידה שתמלא את כל השטח העליון.
לאפות כ-30 דק'(180 מעלות) עד שהפרורים מקבלים גוון שחום יפה.
לקרר מעט ולחתוך מספר מנות רצוי ולהגיש.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: אורה זמיר
שתף את המתכון
