הוראות הכנה
מרכיבים
כ- 700 גרם דלעת קלופה וחתוכה גס
4 בטטות קלופות וחתוכות כנ"ל
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 שיני שום
שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורר (כ-3 ס"מ)
דבש, בין כף לשתיים, לפי טעמכם האישי, וכמובן, אפשר לוותר
קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד
מלח, פלפל
1 ליטר מים + פטרוזיליה וסלרי לא קצוצים או ציר ירקות
אופן ההכנה
מחממים בסיר מעט שמן (במקור חמאה, אפשר להחליף...). מזהיבים בצל, שום וג'ינג'ר.
מוסיפים את הדלעת והבטטה ומערבבים.
מוסיפים מים וירוקים (או ציר), מתבלים במלח, פלפל.
מבשלים עד לריכוך הירקות. מוסיפים דבש, וקליפת תפוז. משהים בסיר כ- 10 דקות.
מוציאים את גבעולי הסלרי והפטרוזיליה לפח!
מרסקים את תוכן הסיר בבלנדר/מעבד מזון/מוט טחינה.
מחזירים לסיר, מתקנים תיבול.
מומלץ להגיש עם כפית שמנת חמוצה!
מגיש:
מקור: עופר גל על השולחן
שתף את המתכון
