חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תאנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ט"ו בשבט מתקרב והנה עוד עוגה טעימה.
עוגת תאנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ט"ו בשבט מתקרב והנה עוד עוגה טעימה.
הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ
400 גרם תאנים טריות חתוכות ל-2 או ל-4
4 כפות אבקת סוכר
חומרים לבלילה:
3 ביצים שלמות
100 גרם סוכר
50 גרם קמח רגיל
50 גרם שקדים טחונים
1 כפית תמצית וניל
גרדה מתפוז או לימון
אופן ההכנה
1.מערבבים בקערה את הביצים עם הסוכר, הקמח,השקדים הטחונים, הווניל וגרדת התפוז או הלימון עד קבלת תערובת אחידה.
2. משמנים תבנית ומסדרים את התאנים על התחתית,כשהחלק החתוך כלפי מעלה.
3. מפזרים מעל את אבקת הסוכר.
4. יוצקים מעל את הבלילה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות,כ-25-30 דקות.
5. מצננים.
מגיש: קיבי
מקור: ביסים
שתף את המתכון