הוראות הכנה
מרכיבים
1 שקית (800 גרם) תפרחות ברוקולי מוקפאות "סנפרוסט" מופשרות וחתוכות
350 גרם חזה עוף מנוקה חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ
5-4 כפות שמן
3-2 שני שום קלופות וקצוצות דק
1 כפית ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק
3-2 טבעות פלפל חריף קצוצות דק או קורט צ'ילי כתוש
5 בצלים ירוקים (לבן וירוק בהיר בלבד) קצוצים גס
1 כוס עלי בצל ירוק חתוכים לטבעות
1 כוס מים רותחים
1 כפית אבקת מרק עוף
3 כפות יין שרי יבש או יין לבן יבש
3 כפות רוטב סויה
1 כף קורנפלור
1 כפית סוכר
המצרכים להשריית העוף:
1 כפית קורנפלור
1 כף רוטב סויה
להגשה:
אורז לבן מבושל
3/4 כוס בוטנים קלויים או מטוגנים קצוצים גס
אופן ההכנה
לערבב בקערה את חומרי המשרה ולהשרות את חזה העוף 20-10 דקות.
לחמם 2 כפות שמן בווק, או בסיר רחב ולטגן את קוביות העוף, תוך ערבוב, עד קבלת גון זהוב.לשמור בצד.
להוסיף כף שמן לווק או לסיר ולטגן שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף כדקה.
להוסיף מחצית מתפרחות הברוקולי לווק, או לסיר ולהקפיץ על להבה בינונית כ-3 דקות. לשמור בצד.
לחזור על פעולה זו עם מחצית התפרחות השנייה.
להחזיר את כל הרכיבים לווק או לסיר, להוסיף את הבצל הירוק ולערבב כדקה על להבה בינונית.
לערבב בקערה מים רותחים, אבקת מרק עוף, יין, רוטב סויה, קורנפלור וסוכר, להוסיף לסיר ולהביא לרתיחה.
לכסות ולבשל על להבה נמוכה כ-2 דקות.
להגיש על מצע אורז לבן ולבזוק מעל את הבוטנים הקצוצים.
מגיש:
מקור: סנפרוסט
שתף את המתכון
