הוראות הכנה
מרכיבים
כוס אפונה יבשה רצוי להשרות במים, מדי פעם להחליף.
כ-200-250 גרם חזה אווז חתוך לקוביות קטנות
שני בצלים יבשים קצוצים קטן
כרישה (החלק הלבן)קצוצה קטן
3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2-3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
1 שורש פרטוזיליה קלוף, חתוך
300 גרם אפונה קפואה סנפרוסט שהופשרה
(אפשר להכניס לקערה של מי ברז, ואחרי ההפשרה לסנן)
2 שני שום כתושות
מלח, פלפל שחור
מעט שמן זית
אופן ההכנה
מחצית מהחזה אווז (החלקים עם השומן) מטגנים בסיר גדול עד שמזהיב. מוסיפים מעט שמן זית, את הבצלים והכרישה ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים סלרי,שורש פטרוזיליה, גזרים ואפונה יבשה, מטגנים עוד כדקה תוך בחישה.
מוסיפים 6 כוסות מים. לא מתבלים עדיין!!!
מבשלים כשעה. מוסיפים אפונה קפואה. מבשלים עוד כחצי שעה.
מרסקים הכל בבלנדר מוט (לא טעות. כולל חזה האווז).
מוסיפים מלח, שום כתוש, ואת המחצית השניה של קוביות חזה אווז מטוגנות בשומן של עצמן במחבת נפרד. מבשלים עוד כרבע שעה.
מרק מדהים!!!!!
מגיש:
מקור: מאגר מתכונים mnm
שתף את המתכון
