הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג קישואים (לפני קילוף)
בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
2 כפות אבקת מרק עוף
1 כף קמח (לא הכרחי)
מלח, פלפל
ליטר חלב (אפשר חלק חלב וחלק שמנת לבישול)
גביע שמנת חמוצה
3- 4 כפות שמיר קצוץ
אופן ההכנה
קולפים את הקישואים וחותכים לקוביות. מטגנים במרגרינה תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים קצת מים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 - 15 דקות.
מוסיפים את אבקת המרק והקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב ומביאים לסף רתיחה. מכבים את האש ומצננים קצת את המרק.
טוחנים היטב בבלנדר, בכמה פעמים, ומוסיפים בכל פעם כף גדושה של שמנת חמוצה.
כשהכל טחון מחזירים לסיר, מחממים, מתבלים, מוסיפים המון שמיר.
אוכלים עם קרוטונים.
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון
