חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק קרם שום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק קרם שום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
90 גר' חמאה
שיניים משני ראשי שום (קלופות)
2 בצלים קצוצים דק
300 גר' תפו"א חתוכים לקוביות
500 מ"ל חלב
500 מ"ל ציר עוף (או מים)
תוספת אפשרית:(לא חובה)
½מיכל שמנת מתוקה
קורט אגוז מוסקט מגורד.
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה, מוסיפים את שיני השום ומבשלים על אש בינונית 5-7 דק' או עד שיזהיבו. מוסיפים את הבצל ומבשלים עוד 2-3 דק', מוסיפים את התפו"א ויתרת החמאה וממשיכים לבשל עד שהבצלים מתרככים תוך בחישה. מוסיפים את הנוזלים ומבשלים על אש קטנה עד שהתפו"א מתרככים. מרסקים בעזרת בלנדר ומתבלים במלח/פלפל.
אני מוסיפה גם כחצי מיכל שמנת מתוקה וקצת אגוז מוסקט.
מגיש: amitsur
מקור: מאגר מתכונים- עזית
שתף את המתכון