הוראות הכנה
מרכיבים
90 גר' חמאה
שיניים משני ראשי שום (קלופות)
2 בצלים קצוצים דק
300 גר' תפו"א חתוכים לקוביות
500 מ"ל חלב
500 מ"ל ציר עוף (או מים)
תוספת אפשרית:(לא חובה)
½מיכל שמנת מתוקה
קורט אגוז מוסקט מגורד.
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה, מוסיפים את שיני השום ומבשלים על אש בינונית 5-7 דק' או עד שיזהיבו. מוסיפים את הבצל ומבשלים עוד 2-3 דק', מוסיפים את התפו"א ויתרת החמאה וממשיכים לבשל עד שהבצלים מתרככים תוך בחישה. מוסיפים את הנוזלים ומבשלים על אש קטנה עד שהתפו"א מתרככים. מרסקים בעזרת בלנדר ומתבלים במלח/פלפל.
אני מוסיפה גם כחצי מיכל שמנת מתוקה וקצת אגוז מוסקט.
מגיש:
מקור: מאגר מתכונים- עזית
שתף את המתכון
