הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל גדול
2 פטריות פורטבלו גדולות
2 בצלים (1 אדום ואחד לבן)
שמן זית
מעט חמאה
2 עלי חסה
2 לחמניות המבורגר גדולות במיוחד
רוטב אלף האיים
2 פרוסות עבות של גבינת עיזים (רצוי משובחת ורכה)
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר ( 240 מעלות צלסיוס, בלי טורבו) .
חותכים את החצילים לרצועות אורכיות ומושחים בשמן זית בכמות נדיבה.
מפזרים על תבנית האפייה את הרצועות ועליהם מספר חתיכות של חמאה .
שמים בתנור והופכים מדי פעם , עד אשר מתקבל צבע שחום משני הצדדים.
בזמן שמחכים לחצילים, רצוי להכין את יתר הדברים . לוקחים מחבת טפלון ומושחים בשכבה עדינה של שמן זית, שמים על אש בינונית . שוטפים את הפטריות היטב ומייבשים (חשוב לייבש טוב) מקצצים את הרגלים של הפטריה(אם יש) . לאחר מכן מושחים בשכבה עדינה של שמן זית את הפטריות ומניחים עם הראשלמעלה, מטגנים ל 3 דקות (לא יותר) והופכים לצד השני ומטגנים לעוד 5 דקות . ( לא להזיז את הפטריה במחבת ולא לטגן יותר מידי) .
חותכים את הבצלים לרצועות ארוכות ומטגנים עד שמתקבל צבע שקוף .
חותכים ל רצועות את גבינת העיזים ואת עלי החסה.
כאשר החצילים מוכנים, פורסים את הלחמניות לחצי ומטגנים טיגון קל מהצד הפנימי.
עכשיו להרכבת ההמבורגר:
על הלחמניה מורחים שכבה נדיבה של רוטב "אלף האיים" .
שמים את הפטריה .
מקפלים את הרצועה של החציל לחצי ומניחים על הפטריה.
שמים את הגבינה.
על זה בצל ולבסוף את עלה החסה.
בתאבון!
מגיש:
מקור: אנגליה
שתף את המתכון
