הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג שעועית לבנה שהושרתה לילה .
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 כוס אורז בסמתי
4 בצלים גדולים קצוצים
10 שיני שום קצוצות
2 צנצנות "בסיס לבישול של אוליביה"
½ צנצנת פלפל צ'ומה של "אוליביה"
1 צנצנת ממרח פלפלים טריים
10 עגבניות חתוכות לקוביות
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1 כף כמון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
שופכים לסיר 2 צנצנות "בסיס לבישול של אוליביה" ומטגנים קלות, מוסיפים את הבצלים והשום ומביאים להשחמה.
מוסיפים את הבשר ומטגנים קלות, עד לגוון אפרפר, מוסיפים את העגבניות והסלרי ומבשלים קלות. מוסיפים את האורז והשעועית וממלאים את הסיר (כמטע עד הסוף) במים ומכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מתבלים בממרח פלפלים טריים של "אוליביה", בפלפל צ'ומה וביתר החומרים מביאים לרתיחה . מנמיכים את האש וממשיכים לבשל, לפחות שעתיים עם מכסה פתוח.
מגיש:
מקור: שף טל כהן-אוליביה
שתף את המתכון
