הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
ביצה
כף שמנת חמוצה
3 כוסות קמח תופח
למילוי :
500 גרם שזיף שחור מיובש ומושרה במים למשך שעתיים חתוך לחתיכות קטנות
3 כפות ריבת שזיפים
כף סוכר
להגשה :
3 כפות שמנת חמוצה מעורבבות היטב בכף ריבת שזיפים
אופן ההכנה
מערבבים היטב את חומרי הבצק, עד קבלת בצק אחיד .
משמנים היטב תבנית 26 עגולה ,ויוצקים לתוכה כ שלושת רבעי כמות הבצק ומשטחים .
את הרבע הנותר מכמות הבצק לשים לכדור, ומעבירים למקפיא למשך כשעה .
את הבצק שבתבנית מורחים בריבת שזפים , מוסיפים את השיזפים .
מוצאים את יתרת הבצק מהמקפיא ומגררים במגרדת גסה מעל לשזפים ,זורים מעט סוכר ,ומכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך 45 דקות
מצננים ומגישים עם כף תערובת השמנת מעל .
בתאבון
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
