חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שזיפים ופרורים ושמנת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שזיפים ופרורים ושמנת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
ביצה
כף שמנת חמוצה
3 כוסות קמח תופח
למילוי :
500 גרם שזיף שחור מיובש ומושרה במים למשך שעתיים חתוך לחתיכות קטנות
3 כפות ריבת שזיפים
כף סוכר
להגשה :
3 כפות שמנת חמוצה מעורבבות היטב בכף ריבת שזיפים
אופן ההכנה
מערבבים היטב את חומרי הבצק, עד קבלת בצק אחיד .
משמנים היטב תבנית 26 עגולה ,ויוצקים לתוכה כ שלושת רבעי כמות הבצק ומשטחים .
את הרבע הנותר מכמות הבצק לשים לכדור, ומעבירים למקפיא למשך כשעה .
את הבצק שבתבנית מורחים בריבת שזפים , מוסיפים את השיזפים .
מוצאים את יתרת הבצק מהמקפיא ומגררים במגרדת גסה מעל לשזפים ,זורים מעט סוכר ,ומכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך 45 דקות
מצננים ומגישים עם כף תערובת השמנת מעל .
בתאבון
מגיש: עוזרד
מקור: עצמי
שתף את המתכון