חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חביתיות ממולאות בכבדים ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חביתיות ממולאות בכבדים ופטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לחביתיות:
4 ביצים
4 כפות קמח
1/4 כפית מלח
1 כוס מים
החומרים למלית:
1 בצל קצוץ
200 גרם כבדי עוף חתוכים לקוביות
400 גרם פטריות חתוכות
2 כפות אבקת מרק
2 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן
החומרים לרוטב:
50 גרם מרגרינה
1/2 2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות
50 גרם פטריות קצוצות דק
מים רותחים לפי הצורך
לקישוט:
8-10 פטריות טריות פרוסות דק
חופן עירית קצוצה (לא הכרחי)
אופן ההכנה
הכנת החביתיות:
מכניסים את כל מרכיבי החביתיות למעבד מזון ומערבלים היטב עד לאחידות התערובת. משהים בצד ל- 10 דקות. מחממים מעט שמן במחבת טפלון, מנגבים שאריות שמן בעזרת נייר סופג שופכים מצקת מן התערובת ומטגנים את החביתיות (שימו לב: הטיגון של כל חביתית לוקח ממש 1-2 דקות. החביתיות אמורות להיות בצבע לבן ולא זהוב כדי שהן לא ישברו בעת הקיפול).
הכנת המילוי:
מטגנים את הבצל, הכבדים והפטריות כ- 5-8 דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת מרק ומערבבים. ממשיכים לטגן עוד כ- 3 דקות נוספות, מקמחים, מערבבים ומסירים מהלהבה. ממלאים את החביתיות, סוגרים ומסדרים בתבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20-30 דקות.
הכנת הרוטב:
ממיסים את המרגרינה, מוסיפים את אבקת מרק הפטריות והפטריות ומערבבים עוד כ- 1-2 דקות. מוסיפים מים רותחים עד להגעה לסמיכות הרצויה תוך כדי ערבוב מסיבי על מנת שלא יווצרו גושים.
הרכבת המנה:
בצלחת מניחים במרכז מעט מהרוטב, מעל מניחים חביתית ממולאת ועל החביתית מוזגים עוד רוטב. מקשטים בפלחי פטריות טריות ומעט עירית קצוצה.
מגיש: m73
מקור: סבתא שרה
שתף את המתכון