חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז בזעפרן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לא כולם אוהבים זעפרן אבל הגיע הזמן לנסות . רצוי לקנות את הזעפרן הספרדי שמגיע בקופסא שקופה וסגור הרמטית . לא לקנות זעפרן מתוצרת של יצרני תבלינים בארץ כי רובם מערבבים את זקן תירס צבוע אדום. brרצוי לראות שיש לחות מה בחוטי הזעפרן ושכולו אדום ללא צבע צהוב דהוי.
אורז בזעפרן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לא כולם אוהבים זעפרן אבל הגיע הזמן לנסות . רצוי לקנות את הזעפרן הספרדי שמגיע בקופסא שקופה וסגור הרמטית . לא לקנות זעפרן מתוצרת של יצרני תבלינים בארץ כי רובם מערבבים את זקן תירס צבוע אדום. brרצוי לראות שיש לחות מה בחוטי הזעפרן ושכולו אדום ללא צבע צהוב דהוי.
הוראות הכנה
מרכיבים
15 חוטי זעפרן
1 כוס מים רותחים
2 כוסות אורז שאוהבים
1 בצל קצוץ דק
אבקת מרק בטעם עוף
מלח
פלפל שחור
מעט שמן
אופן ההכנה
את האורז יש לשטוף היטב ולהשרות במים לפחות שעה ולסנן.
בכוס מים רותחים שמים את הזעפרן ומערבבים היטב לקבלת צבע עשיר.
בסיר עם מעט שמן מטגנים קלות את הבצל מוסיפים את האורז המסונן את כוס המים עם הזעפרן ועוד 3 כוסות מי ברז רגילים.
מוסיפים 2 כפות שטוחות מרק עוף, מלח ופלפל לפי הטעם.
מביאים לרתיחה ומכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהאורז סופח את כל הנוזלים.
מכבים אש ומניחים מגבת לרבע שעה על הסיר הסגור.
בתאבון!!!
(אני מוסיפה גם קצת פטריות קצוצות לטיגון עם הבצל - אבל הכל עניין של טעם והעדפה.
מגיש: לולי תולי
מקור:
שתף את המתכון