הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים גדולות מופרדות
7 כפות סוכר
2 כפות קמח לא תופח
2 כפות שמן
6 כפות סולת
חצי כפית אבקת אפיה
סירופ:
כוס מים
3 כפות סוכר
מעט תמצית רום
3 כפות ריבת משמש
קצפת:
1 שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
אופן ההכנה
בצק:
להקציף חלבונים עם 5 כפות סוכר
להקציץ חלמונים עם השמן והסוכר הנותר
לאחד את העיסות ולהוסיף בבחישה איטית ועדינה את הסולת, הקמח ואבקת האפיה
לשמן תבנית 26 ולאפות בחום של 160 מעלות - העוגה לא אמורה להזהיב יותר מדי - היא צריכה להיות די בהירה.
סירופ:
לבשל על אש נמוכה - לא להרתיח את חומרי הסירופ תוך ערבוב עד שהסוכר והריבה נמסים ולכבות את האש.
כשהעוגה מוכנה לצקת את הסירופ ולכסות את כל שטחה.
קצפת:
להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצף יציב. לצפות עם מרית או תוך זילוף את כל פני שטח העוגה.
אפשר לקשט עם דובדבנים מסוכרים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
