הוראות הכנה
מרכיבים
3 ביצים
3/4 1 כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 שמנת חמוצה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד גדול
350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה)
10 שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים
2 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
אופן ההכנה
משרים כחצי שעה את חצאי השזיפים עם 2 כפות סוכר וברנדי.
בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר כ-5 דקות.
מוסיפים את החמאה בשלבים, עד שהיא נבלעת אל תוך התערובת.
מוסיפים את השמנת, מיץ וקליפת הלימון.
ולבסוף גם את הקמח.
מורחים תבנית עגולה (26) בחמאה, ומפזרים בתוכה מעט סוכר.
יוצקים את תערובת העוגה אל התבנית ומניחים מעליה בצורה יפה את חצאי השזיפים
(עם הפנים למעלה או למטה, איך שנראה בעיניכם יפה יותר).
מפזרים מעל קצת סוכר, ואופים כ-50-60 דקות בחום בינוני.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
