הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
180 גרם קמח
120 גרם חמאה
2 כפות מים קרים
2 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
כמה טיפות מיץ לימון
חומרים למלית:
150 גרם אגוזי לוז
150 גרם אגוזי המלך
150 גרם פירות יבשים קצוצים(שזיפים, משמשים, תאנים)
350 גרם סוכר
175 מיליטר שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. מערבלים את כל חמרי הבצק, במעבד מזון,בפולסים קצרים עד קבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כחצי שעה.
2. מרדדים את הבצק ויוצרים תחתית לפאי (תבנית 26 ס"מ). מכניסים למקפיא עם התבנית.
3. מרתיחים את השמנת בסיר. מחממים את תנור האפיה ל-180 מעלות צלסיוס.
4. ממיסים את הסוכר, בסיר בעל תחתית עבה,עד שיהפוך לקרמל. מסירים מן האש ומוסיפים את השמנת הרתוחה בהדרגה, תוך בחישה, עד קבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים את האגוזים והפירות היבשים לתערובת ומערבבים.
6. יוצקים את התערובת על תחתית הבצק הקפואה, משטחים בצורה אחידה.
7. אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד ששולי הבצק בקלטית אפויים ובגוון חום בהיר.
מקררים את העוגה.
מגיש:
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
