הוראות הכנה
מרכיבים
עוף בינוי מחולק ל- 8 חלקים
ראש שום שלם עם הקליפה
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה גס לעיגולים
3-4 ארטישוק ירושלמי קלופים וחתוכים גס לעיגולים
1 ראש סלרי ללא העלים והגבעולים מקולף וחתוך גס
1 שורש פטרוזיליה בגודל בינוני קלוף וחתוך גס לעיגולים
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים גס לעיגולים
1 קולורבי קטן קלוף וחתוך גס
1 בצל בינוני קלוף וחתוך לרבעים
3-4 גרגרי פלפל אנגלי
1/2 כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט שמן זית לזילוף
שמן רגיל לטיגון
מעט מים לפי הצורך
אופן ההכנה
בסיר עמוק מטגנים את חלקי העוף מכל הצדדים עד להזהבה קלה, ממליחים ומפלפלים, לאחר מכן מוסיפים מים עד כמה ס"מ מעל גובה חלקי העוף (בערך כ- 3-4 ס"מ מעל), מרתיחים, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים כ- 30 דקות, מוסיפים את ירקות השורש, מוסיפים את אבקת המרק מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מפזרים מעל את הפלפל האנגלי וממשיכים לבשל עוד כ- 30 דקות בסיר מכוסה על אש נמוכה, לאחר מכן מזלפים מעל מעט שמן זית, ממשיכים לבשל עוד כ- 10-15 דקות בסיר סגור על אש נמוכה, מסירים את מכסה הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש לגריל עליון לכ- 10 דקות נוספות ומגישים.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
