הוראות הכנה
מרכיבים
1 חב' תמרים מגולענים
1 חב' קמח תופח קטנה (350 גרם)
4 ביצים
½ כוס מיץ תפוזים (למי שאין ניתן להשתמש במקום גם במים)
1 חב' מרגרינה (200 גרם)
1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
½ כפית שטוחה ציפורן
אופן ההכנה
במערבל לפי הסדר להכניס את: המרגרינה והסוכר ולערבל מס' דקות, לאחר מכן להוסיף את הביצים אחת אחת, (רק לאחר שהביצה "נבלעה" בתערובת להוסיף את השניה וכן הלאה).
לאחר שכל הביצים הוכנסו יש להוסיף את מיץ התפוזים והקמח לסירוגין, כל פעם קצת מכל אחד וגם מוסיפים את התבלינים: ציפורן וקינמון. מורידים את המערבל למהירות נמוכה ומוסיפים את התמרים וממשיכים לערבל עוד מס' סיבובים קטן (כ- 1/2 דקה) לא יותר מדי על מנת שהתמרים לא יתפוררו לגמרי, לאחר מכן מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בחום של 180 מעלות כ- 30-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה קלות מלמעלה.
מגיש:
מקור: שוש
שתף את המתכון
