הוראות הכנה
מרכיבים
4-5 כרישות
300 גרם בשר טחון (או 2 תפוחי אדמה בינוניים)
2 ביצים טרופות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
קמח
שמן
לימון
אופן ההכנה
1. שוטפים את הכרישות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק. חותכים לחתיכות באורך של 5 ס"מ ומכניסים לסיר גדול . מכסים במים עם מעט מלח ומבשלים עד שהירקות מתרככים, 40-30 דקות. מסננים ומשאירים במסננת לשעה-שעתיים. אם הן נשארות נוזליות מדי, סוחטים אותן מעט ובעדינות.
2. טוחנים את הכרישות במטחנה או קוצצים אותן דק בסכין (בשום אופן לא במעבד מזון, שהורס את מרקמן והופך אותן לחוטים). מעבירים לקערה.
3. מוסיפים את הבשר הטחון (או את תפוחי האדמה מגוררים על פומפייה דקה - כך נמנעת היווצרות גושים, שמקלקלים מאוחר יותר את המרקם החלק של הקציצות). מערבבים עם הביצים, המלח והפלפל לתערובת חלקה.(לתערובת הקציצות יש הנוהגים להוסיף מעט פטרוזיליה ועלי סלרי קצוצים דק).מניחים לפחות לשעה לפני שמטגנים כדי שהתערובת תתגבש.
4. יוצרים קציצות עגולות ושטוחות. מגלגלים בקמח ומטגנים בשמן עד שהן מזהיבות משני הצדדים. סוחטים עליהן מיץ לימון ואוכלים חם, פושר או קר.
מגיש:
מקור: tapuz
שתף את המתכון
