הוראות הכנה
מרכיבים
1 תפוח אדמה בגודל קטן-בינוני קלוף ופרוס לעיגולים דקים (אני נעזרתי בחותכן ליצירת עובי אחיד)
1 בצל קטן פרוס לעיגולים
2 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן זית לטיגון
למילוי:
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
חופן גבינה צהובה מגוררת
חופן גבינה בולגרית מפוררת ביד
אופן ההכנה
בקערה מערבבים היטב את חומרי המילוי ומניחים רגע בצד.
במחבת מחממים שמן זית. בנתיים מניחים את עיגולי תפו"א בצלחת ומחממים במיקרוגל בעוצמה הכי גבוהה כ- 2 דקות לריכוך קל. לאחר מכן מסדרים את תפו"א האדמה במחבת החמה בצורת "פרח". כלומר, מכסים את כל תחתית המחבת בתפו"א אחד ליד השני מהעיגול החיצוני עד העיגול הפנימי ואז נוצרת מין צורת פרח. מטגנים מס' דקות על אש בינונית עד שהתחתית מוזהבת קלות ואז בזהירות רבה הופכים את התחתית לצדה השני, כלומר שהחלק המטוגן יהיה כלפי מעלה (ניתן להיעזר בלהפוך את התחתית קודם על צלחת כדי שהתחתית תישאר בצורתה השלמה).
בקערה טורפים את 2 הביצים יחד עם הבצל הקצוץ ושופכים את התערובת על תחתית תפו"א במחבת. מתבלים במלח ופלפל, ממשיכים לטגן עוד מס' דקות ואז הופכים שוב את החביתה. מניחים רק על מחצית החביתה את המילוי ובעזרת תרבד מקפלים את החביתה לשתיים. מקפלים את החלק הריק ללא המילוי על החלק שבו הנחנו את המילוי כך שנוצר צורת חצי עיגול. ממשיכים לטגן עוד כ- 1-2 דקות כדי שהגבינות יימסו ומגישים לצד סלט.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
