הוראות הכנה
מרכיבים
30 גרם שמרים(אפשרי עם שמרית)
כפית סוכר
רבע כוס מים פושרים
--------------------------------
3 וחצי כוסות קמח
רבע מרגרינה רכה
2 חלבונים
1 ביצה
בתוספת מים פושרים ללישה
----------
לקרם שוקולד
--------------
3/4 כוס סוכר
3 כפות קקאו
3/4 מרגרינה
כף מים או חלב
חופן אגוזים ו צימוקים
לסירופ:
----------
מים או חלב חצי כוס
רבע כוס סוכר
2 סוכר וניל
אופן ההכנה
לבצק:מערבבים את השמרים עם הסוכר ורבע כוס מים פושרים ומתפיחים
לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים ולשים לכדור בצק מכסים במגבת ומתפיחים לחצי שעה עד שמכפיל את נפחו.
לבינתיים מערבבים את החומרים לקרם השוקולד בקערה נפרדת
ומכינים את הסירופ ע"י הרתחה על הגז
כשהבצק מוכן מרדדים את כולו לעובי אחד וחצי ס"מ
מורחים את קרם השוקולד ומפזרים את האגוזים הקצוצים והצימוקים
מגלגלים לרולדה וסוגרים את הרולדה משתי הצדדים עי צביטה והידוק
לוקחים סכין גדולה וחדה מסמנים וחותכים את הרולדה ל5-7 חלקים שווים.
כל חלק סוגרים מצד אחד בלבד ע"י משיכה וצביטת הבצק ומצדו השני פותחים את השושנה במשיכות עדינות כלפי מעלה כך עושים לכל השבעה
משמנים תבנית גדולה ועגולה(עם חור באמצע) ושמים את כולם אחד ליד השני
אפשר בתבנית עגולה אבל עם דפנות גבוהות ולשים שושנה אחת באמצע
מכניסים לתנור מחומם מראש ל160 מעלות כשעוגה מתחילה להזהיב פותחים את התנור ושמים את הסירופ על כל העוגה
וממשיכים לאפות אותה עד שצבעה חום וקיסם שננעץ בבצק מראה שהיא יבשה
מוציאים ומקררים מומלץ לא לשים אותה בקרור אלא עטופה בנייר כסף בטמפ' החדר
מגיש:
מקור: שמחה
שתף את המתכון
