חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שושנים משמרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

העוגה הראשונה שאפיתי שהייתי בת 16 שנים brמומלצת בחום לכל מי שאוהב לאפות בשמרים brלשים רק בתבנית עגולה עם דפנות גבוהות
עוגת שושנים משמרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

העוגה הראשונה שאפיתי שהייתי בת 16 שנים brמומלצת בחום לכל מי שאוהב לאפות בשמרים brלשים רק בתבנית עגולה עם דפנות גבוהות
הוראות הכנה
מרכיבים
30 גרם שמרים(אפשרי עם שמרית)
כפית סוכר
רבע כוס מים פושרים
--------------------------------
3 וחצי כוסות קמח
רבע מרגרינה רכה
2 חלבונים
1 ביצה
בתוספת מים פושרים ללישה
----------
לקרם שוקולד
--------------
3/4 כוס סוכר
3 כפות קקאו
3/4 מרגרינה
כף מים או חלב
חופן אגוזים ו צימוקים
לסירופ:
----------
מים או חלב חצי כוס
רבע כוס סוכר
2 סוכר וניל
אופן ההכנה
לבצק:מערבבים את השמרים עם הסוכר ורבע כוס מים פושרים ומתפיחים
לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים ולשים לכדור בצק מכסים במגבת ומתפיחים לחצי שעה עד שמכפיל את נפחו.
לבינתיים מערבבים את החומרים לקרם השוקולד בקערה נפרדת
ומכינים את הסירופ ע"י הרתחה על הגז
כשהבצק מוכן מרדדים את כולו לעובי אחד וחצי ס"מ
מורחים את קרם השוקולד ומפזרים את האגוזים הקצוצים והצימוקים
מגלגלים לרולדה וסוגרים את הרולדה משתי הצדדים עי צביטה והידוק
לוקחים סכין גדולה וחדה מסמנים וחותכים את הרולדה ל5-7 חלקים שווים.
כל חלק סוגרים מצד אחד בלבד ע"י משיכה וצביטת הבצק ומצדו השני פותחים את השושנה במשיכות עדינות כלפי מעלה כך עושים לכל השבעה
משמנים תבנית גדולה ועגולה(עם חור באמצע) ושמים את כולם אחד ליד השני
אפשר בתבנית עגולה אבל עם דפנות גבוהות ולשים שושנה אחת באמצע
מכניסים לתנור מחומם מראש ל160 מעלות כשעוגה מתחילה להזהיב פותחים את התנור ושמים את הסירופ על כל העוגה
וממשיכים לאפות אותה עד שצבעה חום וקיסם שננעץ בבצק מראה שהיא יבשה
מוציאים ומקררים מומלץ לא לשים אותה בקרור אלא עטופה בנייר כסף בטמפ' החדר
מגיש: רותם דבי
מקור: שמחה
שתף את המתכון