הוראות הכנה
מרכיבים
4-5 כוסות ציר עוף
5-6 חוטי זעפרן
250 גרם פטריות שמפיניון,קצוצות
2 שני שום,קצוצות
1/2 כוס שמן זית
2 פרוסות מח עצם
2 בצלים,קצוצים דק
2 כוסות אורז עגול לריזוטו
1/4 כוס יין לבן
מלח ופלפל שחור
חופן פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה
1.שמים את פרוסות מח עצם בתוך קערה אם מים במקרר ל 6 שעות.
2.מחממים בסיר את ציר העוף אם חוטי הזעפרן ומביאים לרתיחה.
3.בסיר כבד מחממים 1/2 מכמות השמן ומטגנים את הפטריות כדקה אחת,מוסיפים את השום הקצוץ,מפלפלים ומטגנים כדקה נוספת. ממליחים ומוציאים מהסיר(יש להקפיד להמליח רק בסוף אל מנת שהפטריות לא יפרישו מים).
4.באותו סיר מחממים את שארית השמן ומטגנים את הבצל כדקה. מוציאים את המח מתוך העצם (דוחפים את המח אם האצבע בזה יוצא בקלות)קוצצים לקוביות קטנות ,מוסיפים לסיר ומטגנים תוך ערבוב כדקה נוספת. מוסיפים את האורז(אין לשתוף את האורז)וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים כשתי דקות עד שהיין נספג באורז.
5.מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר האורז מצקת מלאה מציר העוף,בוחשים ונותנים לציר להיספג באורז.חוזרים על פעולה זאת, תוך כדי בחישה עד שרוב הציר נספג באורז. מדי פעם ממליחים ומפלפלים. לקראת 2 המצקות האחרונות יש להוסיף את הפטריות. הריזוטו צריך להיות רך אך מוצק(אל דנטא)
6.מפזרים פטרוזיליה קצוצה,ומגישים.
בתאבון
מגיש:
מקור: איטליה
שתף את המתכון
