חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"ריזוטו מילנז" משודרג עם פטריות ומח עצם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זאת מנה שדורשת מעט מאמץ אך בסופו של דבר זה משתלם.יש להקפיד להשתמש בציר brעוף ביתי, אם אין ,אפשר להשתמש בציר עוף של חברת knor( שהוא מצוין). br br
"ריזוטו מילנז" משודרג עם פטריות ומח עצם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זאת מנה שדורשת מעט מאמץ אך בסופו של דבר זה משתלם.יש להקפיד להשתמש בציר brעוף ביתי, אם אין ,אפשר להשתמש בציר עוף של חברת knor( שהוא מצוין). br br
הוראות הכנה
מרכיבים
4-5 כוסות ציר עוף
5-6 חוטי זעפרן
250 גרם פטריות שמפיניון,קצוצות
2 שני שום,קצוצות
1/2 כוס שמן זית
2 פרוסות מח עצם
2 בצלים,קצוצים דק
2 כוסות אורז עגול לריזוטו
1/4 כוס יין לבן
מלח ופלפל שחור
חופן פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה
1.שמים את פרוסות מח עצם בתוך קערה אם מים במקרר ל 6 שעות.
2.מחממים בסיר את ציר העוף אם חוטי הזעפרן ומביאים לרתיחה.
3.בסיר כבד מחממים 1/2 מכמות השמן ומטגנים את הפטריות כדקה אחת,מוסיפים את השום הקצוץ,מפלפלים ומטגנים כדקה נוספת. ממליחים ומוציאים מהסיר(יש להקפיד להמליח רק בסוף אל מנת שהפטריות לא יפרישו מים).
4.באותו סיר מחממים את שארית השמן ומטגנים את הבצל כדקה. מוציאים את המח מתוך העצם (דוחפים את המח אם האצבע בזה יוצא בקלות)קוצצים לקוביות קטנות ,מוסיפים לסיר ומטגנים תוך ערבוב כדקה נוספת. מוסיפים את האורז(אין לשתוף את האורז)וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים כשתי דקות עד שהיין נספג באורז.
5.מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר האורז מצקת מלאה מציר העוף,בוחשים ונותנים לציר להיספג באורז.חוזרים על פעולה זאת, תוך כדי בחישה עד שרוב הציר נספג באורז. מדי פעם ממליחים ומפלפלים. לקראת 2 המצקות האחרונות יש להוסיף את הפטריות. הריזוטו צריך להיות רך אך מוצק(אל דנטא)
6.מפזרים פטרוזיליה קצוצה,ומגישים.
בתאבון
מגיש: mario
מקור: איטליה
שתף את המתכון