חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ג'חנון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את המתכון לג'חנון הזה קיבלתי לפני מלא מלא שנים, מאישה תימנית אלמונית בערב יום חמישי. brבמקום בדיקה שהייתי צריכה לעשות אצלה, הכנתי ביחד איתה את הג'חנון הביתי. brמהתוצאות, המשפחה שלי נהנית עד עצם היום הזה. brקליל ולא שמנוני... עם רסק של עגבניות טריות ומעט מלח, ובעצם אפשר לאכול אותו עם כמעט כל דבר.
ג'חנון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את המתכון לג'חנון הזה קיבלתי לפני מלא מלא שנים, מאישה תימנית אלמונית בערב יום חמישי. brבמקום בדיקה שהייתי צריכה לעשות אצלה, הכנתי ביחד איתה את הג'חנון הביתי. brמהתוצאות, המשפחה שלי נהנית עד עצם היום הזה. brקליל ולא שמנוני... עם רסק של עגבניות טריות ומעט מלח, ובעצם אפשר לאכול אותו עם כמעט כל דבר.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות סוכר (לבן או חום)
1 כף מלח גדושה
200 גרם מרגרינה רכה
סיר ג'חנון בינוני
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים בקערה (מלבד המרגרינה) עם מים, ולשים עד לקבלת עיסה רכה.
להוציא מהקערה את הבצק ולעבד על משטח משומן מאד. ולתת לו לנוח כרבע שעה.
לחלק את הבצק לכ-16 חתיכות (אפשר פחות, אבל אז הג'חנון יוצא גדול ועבה) וליצור מכל חתיכה עיגול רך ומשומן.
לפתוח ביד כל כדור, למרוח קצת מרגרינה ולקפל את הקצוות אחד על השני.
לאחר מכן לרדד כל אחד עם מערוך עד לקבלת בצק דק, למרוח ביד מרגרינה ולגלגל את הבצק.
להניח בסיר הג'חנון אחד ליד ועל השני. בין גליל אחד לשני לשים חתיכות של מרגרינה.
מגיש: kalla
מקור:
שתף את המתכון