את המתכון לג'חנון הזה קיבלתי לפני מלא מלא שנים, מאישה תימנית אלמונית בערב יום חמישי. brבמקום בדיקה שהייתי צריכה לעשות אצלה, הכנתי ביחד איתה את הג'חנון הביתי. brמהתוצאות, המשפחה שלי נהנית עד עצם היום הזה. brקליל ולא שמנוני... עם רסק של עגבניות טריות ומעט מלח, ובעצם אפשר לאכול אותו עם כמעט כל דבר.
|
|
|
|
את המתכון לג'חנון הזה קיבלתי לפני מלא מלא שנים, מאישה תימנית אלמונית בערב יום חמישי. brבמקום בדיקה שהייתי צריכה לעשות אצלה, הכנתי ביחד איתה את הג'חנון הביתי. brמהתוצאות, המשפחה שלי נהנית עד עצם היום הזה. brקליל ולא שמנוני... עם רסק של עגבניות טריות ומעט מלח, ובעצם אפשר לאכול אותו עם כמעט כל דבר.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות סוכר (לבן או חום)
1 כף מלח גדושה
200 גרם מרגרינה רכה
סיר ג'חנון בינוני
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים בקערה (מלבד המרגרינה) עם מים, ולשים עד לקבלת עיסה רכה.
להוציא מהקערה את הבצק ולעבד על משטח משומן מאד. ולתת לו לנוח כרבע שעה.
לחלק את הבצק לכ-16 חתיכות (אפשר פחות, אבל אז הג'חנון יוצא גדול ועבה) וליצור מכל חתיכה עיגול רך ומשומן.
לפתוח ביד כל כדור, למרוח קצת מרגרינה ולקפל את הקצוות אחד על השני.
לאחר מכן לרדד כל אחד עם מערוך עד לקבלת בצק דק, למרוח ביד מרגרינה ולגלגל את הבצק.
להניח בסיר הג'חנון אחד ליד ועל השני. בין גליל אחד לשני לשים חתיכות של מרגרינה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
