הוראות הכנה
מרכיבים
3-חלמונים
1/2-כוס סוכר
200-גרם חמאה{אפשר מרגרינה}קרה וחתוכה לקוביות
2-כפות מיץ לימון סחוט טרי
250-גרם קמח תופח
לסירופ..1/2-כוס מים רותחים ו-1/2-כוס סוכר
לקרם..1-שמנת מתוקה,4-כפיות אבקת סוכר,4-כפיות פודינג וניל
לציפוי..1/2-ק"ג תות שדה שטוף ופרוס/אננס/משמש/אפרסק מקופסת שימורים
ג'לי בזק בטעם הפרי שבחרתם.
אופן ההכנה
בקערת המערבל לטרוף את החמאה והסוכר כ2 דקות, להוסיף את החלמונים,מיץ לימון ולהמשיך לערבב{להוריד מהירות של המערבל לדרגה בינונית}..להוסיף בהדרגה את הקמח ולהמשיך לערבב עד שהבצק אחיד{2 דקות בערך},לעטוף בניילון ולשמור במקרר כשעה.
לחמם תנור אפיה ל-170 מעלות,לשטח את הבצק על תבנית אפיה עגולה מס'26 ולאפות 20-25 דקות עד שמזהיב..לצנן.
להוסיף סוכר ל1/2 כוס מים רותחים ולערבב טוב..להרטיב בסירוף את העוגה.
להקציף את שמנת המתוקה עם אבקת סוכר ופודינג וניל עד שמתקבל קרם יציב{כ 2 דקות}
למרוח את הקרם על העוגה הרטובה ולסדר פרי שבחרתם.
להכין ג'לי לפי הוראות היצרן לצנן כדקה ולשפוך מעל הפרי שעל העוגה.
לצנן במקרר כ4 שעות.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון
