הוראות הכנה
מרכיבים
נתח פילה בקר מס'6 במשקל -1ק"ג בערך{עדיפות לטרי} שטוף
250-גרם פטריות שמפניון טריות{אפשר מקופסת שימורים}קצוצות
2-בצלים..1-שלם..1-קצוץ
2-שיני שום שלמות
1-כוס יין לבן משובח
6-כפות שמן לטיגון{לא שמן זית}
1-כף אבקת מרק עוף
1-כף אבקת מרק פטריות מוקרם
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
1/4-כפית פלפל שחור טחון
1/4-כפית פלפל לבן טחון
1/4-כפית פלפל חריף יבש וטחון{אפשר לוותר}
6-גרגירים פלפל אנגלי
3-עלי דפנה מיובשים
1/2-כפית מלח
אופן ההכנה
להוסיף לסיר רחב את נתח הבשר לכסות במי ברז,להוסיף 1-בצל שלם,2-שיני שום ,
6-גרגירים פלפל אנגלי,3-עלי דפנה מיובשים ולבשל שעה וחצי.בתום הבישול לקרר את הבשר
ולפרוס לפרוסות בעובי של 1-ס"מ.
לחמם מחבת ולצקת שמן,לטגן בצל-1 קצוץ עד לשקיפות ולהוסיף את הפטריות..להמשיך לטגן עוד כ10 דקות{לערבב מידי פעם}..להוסיף יין, שתיים וחצי עד שלוש כוסות מי בישול של הבשר ואת התבלינים.
לבשל 5 דקות {להבה נמוכה},לכבות את האש,להוסיף פטרוזיליה ולערבב.לטעום ולהוסיף מלח במידת הצורך.
בכלי חסין אש לסדר את הצלי הפרוס,לצקת את רוטב הפטריות מעל ולכסות בנייר כסף.
לאפות בתנור מחומם מראש 180 מעלות למשך שעה.
טעים בתוספת תפוחי אדמה אפויים או אורז .
בתיאבון.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון
