חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק אפונענע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שלוב טעמים מעניין בין אפונה ונענע. אפשר להכין גם עם תחליף לשמנת (שמנת צמחית), brושמן זית במקום חמאה. br לשומרי כשרות - לארוחה בשרית.
מרק אפונענע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שלוב טעמים מעניין בין אפונה ונענע. אפשר להכין גם עם תחליף לשמנת (שמנת צמחית), brושמן זית במקום חמאה. br לשומרי כשרות - לארוחה בשרית.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות חמאה, שמן זית או מרגרינה
2-3 שיני שום מעוכות
1 בצל בינוני קצוץ דק
800 גרם אפונת גינה קפואה (שקית שלמה), מופשרת ומסוננת.
2 חופנים גדולים עלי נענע טרייה,שטופה וקצוצה
1 ליטר נוזל עוף- רותח, ניתן להשתמש באבקה
1 מיכל שמנת מתוקה או תחליף פרווה(שמנת צמחית)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
להמיס את החמאה בסיר(או להשתמש בשמן זית), להוסיף את השום והבצל ולאדות תוך ערבוב. לא להשחים!
להוסיף את האפונה ולבחוש מספר דקות.
להוסיף חופן וחצי מהנענע ולבחוש.
לצקת פנימה את הנוזל הרותח ולבחוש. להביא לרתיחה עדינה, ללא מכסה למשך כ- 10 דקות, עד לריכוך האפונים.
לסנן ולשמור את הנוזלים. להעביר את האפונים עם מעט נוזלי בישול למעבד מזון ולרסק היטב.
מומלץ, אם יש, להשתמש בבלנדר יד ולרסק את האפונים בתוך הסיר- חוסך עבודה, זמן, כלים ובלגן במטבח.
להחזיר את התערובת לסיר, להוסיף את השמנת המתוקה(או שמנת צמחית) ולבחוש ולהוסיף את נוזלי הבישול. להביא לרתיחה קלה למשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב.
להוסיף מלח, במידת הצורך, ופלפל שחור.
לצקת לקעריות הגשה ולקשט בשארית הנענע הקצוצה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מאגר מתכוני חורף, פורטובלה
שתף את המתכון