הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק"ג בצק עלים קנוי{אם יש באפשרותכם להכין, עדיף}.
1-ביצה טרופה למריחה.
150-גרם אגוזי מלך קצוצים.
100-גרם צימוקים כהים.
1/2-כוס סוכר.
1/2-כוס דבש.
1-סוכר וניל.
קורט-ציפורן טחון
אבקת סוכר לקישוט.
אופן ההכנה
להפשיר בצק עלים לילה לפני הכנה במקרר ולחלק בסכין ל20 ריבועים.
לערבב בקערה את האגוזים,הצימוקים, סוכר,סוכר וניל וציפורן.
למרוח כל ריבוע בצק במעט דבש ולפזר מילוי.
לסגור בצורת משולש,להדק את הקצוות חזק ולחתוך בסכין משוננת או גלגלת את השוליים{למראה יפה של העוגיה}.
לרפד 2 תבניות שטוחות בנייר אפיה, לסדר את המעטפות ולהבריש אותן בביצה טרופה.
לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ12-15 דקות עד שמזהיבות.
לצנן מעט ולפזר אבקת סוכר בנדיבות.
שנה מתוקה ומאושרת לכל בית ישראל.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון
