הוראות הכנה
מרכיבים
4 כרעיים חצויות (או כל חלק שאוהבים)
2 בצלים גדולים
3-4 שיני שום קצוצים
1 קופסה פטריות חתוכות
חצי קופסה זיתים ירוקים
קופסה קטנה רסק עגבניות
פפריקה, כורכום, כמון, פלפל שחור,
1 כף מרק עוף (למי שרוצה לא חובה)
מעט סוכר
אופן ההכנה
שמים מעט שמן בסיר רחב ושטוח ולטגן את העוף היטב משני הצדדים.
להוציא את העוף לצלחת ולהוסיף לסיר את הבצל קצוץ גס
לטגן להזהבה ולהוסיף את שיני השום קצוצים גס גם הן לערבב דקה להוסיף את הפטריות ולטגן כמה דקות להוסיף את הזיתים ושוב לטגן כמה דקות.
להוסיף את רסק העגבניות, מים, הרבה פפריקה ואת יתר התבלינים להביא לרתיחה לטעום אם חסר תיבול (אם חמוץ מדי, להוסיף מעט סוכר).
להוסיף את העוף לסיר, להוסיף מים אם עד שהעוף יהיה כמעט מכוסה לגמרי להקטין אש ולבשל שעה וחצי.
אם רוצים להסמיך את הרוטב אפשר לערבב כף קורנפלור במעט מים קרים ולהוסיף לרוטב, לבשל עוד כמה רגעים.
מגיש:
מקור: פנינה ט
שתף את המתכון
