הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
4 חלמונים
½ כוס פירורי לחם
½ כוס קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כוס אגוזים טחונים
למרנג:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
לציפוי:
½ כוס פירורי לחם
½ כוס אגוזים קצוצים
½ כוס שוקולד מגורד
1 כוס חלב
ריבת חלב
1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה
להקציף את החלבונים לבסיס העוגה ביחד עם הסוכר.
אל הקצף לקפל את החלמונים, פירורי הלחם, קמח, אבקת סודה לשתייה והאגוזים הטחונים.
לשפוך הכל לתבנית עגולה משומנת ומקומחת, ולאפות בחום בינוני כ-30 דקות.
מצננים וחוצים את העוגה לשניים.
המרנג:
מקציפים את כל חומרי המרנג ומניחים בתבנית (באותה התבנית שהשתמשתם לעוגה) על נייר אפייה, ולאפות כ-2-3 שעות בחום מאד נמוך.
הציפוי: לערבב את כל חומרי הציפוי ביחד.
להקציף את השמנת המתוקה.
הרכבת העוגה:
מרטיבים את שני חלקי העוגה בכוס החלב.
על החלק התחתון למרוח שכבה של ריבת חלב.
מעליה להניח את המרנג.
לכסות במחצית מכמות הקצפת.
להניח את החלק העליון של העוגה.
שכבת ריבת חלב
יתרת הקצפת
ומעל לפזר את הציפוי.
מגיש:
מקור: שרה
שתף את המתכון
