חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תפוחי אדמה מוקרמים ברוטב פטריות ושמנת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תפוחי אדמה מוקרמים ברוטב פטריות ושמנת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
8-10 תפוחי אדמה
1 ליטר חלב
מים
אבקת מרק בטעם עוף
½ חב' חמאה
פפריקה מתוקה
200 ג' גבינה צהובה מגוררת
לרוטב:
½ קופסת פטריות או 200 ג' שמפניון טריות
1 תיבולית שום ופטרוזיליה
אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מבשלים את תפוחי האדמה במים + חלב+ כף א. מרק.
לאחר שמתקררים חותכים לפרוסות בעובי כ ½ ס"מ ומסדרים בתבנית בשורות אחד על השני.
מפזרים בין תפוחי האדמה מעט קוביות חמאה, למעלה מפזרים פפריקה אדומה מתוקה ומעליה את הגבינה הצהובה.
מכניסים לתנור בחום בינוני / גבוה כ- 35 דקות.
לרוטב:
מטגנים את הפטריות מתובלות באגוז מוסקט.
מבשלים שמנת מתוקה + תיבולית, רגע לפני הרתיחה מוסיפים את הפטריות וממשיכים לבשל על אש נמוכה מאד כ- 5 –7 דקות.
כאשר הגבינה הצהובה על תפוחי האדמה שבתנור מזהיבה, שופכים על התבנית את הרוטב ואופים עוד כ- 5- 10 דקות נוספות.
מגיש: קיבי
מקור: שלומית מושקוביץ-כפר מסריק
שתף את המתכון