חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק ירקות של אמירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק אפונה חורפי עם טעם מעושן (אם מוסיפים קבנוס) ובצקניות בטעם שום.
מרק ירקות של אמירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק אפונה חורפי עם טעם מעושן (אם מוסיפים קבנוס) ובצקניות בטעם שום.
הוראות הכנה
מרכיבים
שורש סלרי-חתוך לקוביות קטנות
2-3 גזרים- לקוביות
1 כוס אפונה יבשה
1 כוס אפונה קפואה
¼ כרובית-לפרחים קטנים
2 שני שום כתושות
2 כפות קמח
2 כפות אבקת מרק עוף
4 כפות שמן
מלח , פלפל לפי הטעם
קבנוס חתוך לפרוסות(לא חובה)
אופן ההכנה
לשטוף ולברור האפונה היבשה, לשים בסיר 2 כפות שמן, האפונה היבשה, הגזר , הסלרי והכרובית, ולאדות בלהבה בינונית מס` דקות. להוסיף 6-8 כוסות מים, להביא לרתיחה ולבשל בחום נמוך עד שהאפונה מתרככת.
רק אז להוסיף אפונה קפואה, אבקת מרק, מלח ופלפל.
בינתיים, במחבת קטנה, לחמם 2 הכפות הנותרות של השמן, להוסיף את השום, לבחוש,(לא לשרוף), להוסיף קמח ולבחוש כחצי דקה
להוסיף 2 מצקות מהמרק ולבחוש היטב, עוד כדקה.
להוסיף למרק ,להמשיך לבחוש, לשפר טעמים, להוסיף עוד מים אם צריך, במרק נוצרות בצקניות בטעם שום.
בשלב זה כדאי להוסיף הקבנוס.
בתאבון.
מגיש: amitsur
מקור: מאגר מתכוני חורף,droli
שתף את המתכון