חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה פינה-קולדה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אין כמו עוגת גבינה. היא יכולה להיות בו זמנית ביתית ומתוחכמת, קלה ועשירה. עוגות גבינה אינן פשוטות להכנה, אך התוצאה שווה את המאמץ
עוגת גבינה פינה-קולדה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אין כמו עוגת גבינה. היא יכולה להיות בו זמנית ביתית ומתוחכמת, קלה ועשירה. עוגות גבינה אינן פשוטות להכנה, אך התוצאה שווה את המאמץ
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לבצק:
250 גרם קמח
125 גרם חמאה
¼ כפית מלח
2 כפות סוכר
50 גרם אגוזי פקאן טחונים
1 חלמון
למלית:
1 גביע יוגורט
250 גרם גבינה לבנה 9%
4 כפות ליקר פינה-קולדה
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר וניל
1 כף שמנת חמוצה
3 כפות קורנפלור
2 כפות קמח תופח
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1 אננס טרי קלוף וחתוך לפרוסות דקות
2 כפות רום
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה (אפשר במעבד מזון) את החומרים היבשים עם חמאה, עד שנוצרים פירורים. מוסיפים חלמון ומעבדים רק עד לקבלת בצק.
2. מרדדים את הבצק ומניחים אותו בבסיס התבנית. מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומקררים במקרר כשעה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מכינים את המלית ואופים: מערבבים בעדינות בקערה יוגורט, גבינה, פינה-קולדה, חלמונים, חצי כוס סוכר וניל ושמנת בעדינות, ומוסיפים לסירוגין תוך כדי ערבוב קורנפלור וקמח.
5. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצף רך. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות לאט ובעדינות. בהתחלה שליש מהכמות, ובהמשך את יתרת הקצף.
6. יוצקים את המלית לתבנית עם הבצק ואופים כ-10 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים כשעה (לא פותחים את התנור בזמן האפייה). מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בהדרגה, תחילה בתנור ובהמשך מחוץ לתנור.
7. מצפים את העוגה: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ומצפים את העוגה. שומרים במקרר.
8. משרים פרוסות אננס ברום כשעה.
9. מניחים את האננס על גבי הקצפת ומגישים.
מגיש: יוסף ל
מקור: דורון בר און
שתף את המתכון