חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מרשמלו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יש ילדים שלא אוהבים שוקולד, וגם להם יש יום הולדת מפעם לפעם. העוגה הזאת שימחה מאוד ילד כזה, יחד עם החברים שלו
עוגת מרשמלו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יש ילדים שלא אוהבים שוקולד, וגם להם יש יום הולדת מפעם לפעם. העוגה הזאת שימחה מאוד ילד כזה, יחד עם החברים שלו
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
2 ביצים
200 גרם יוגורט
1/2 כוס חלב
100 גרם מרשמלו
3 וחצי כוסות קמח לבן
כפית וחצי אבקת אפייה
לזיגוג:
2 כוסות אבקת סוכר
2-3 כפות מיץ לימון, או מים
אופן ההכנה
1. במיקסר חשמלי (אפשר ידני) מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים גם את היוגורט ומערבבים היטב.
2. שמים את החלב והמרשמלו בקערית ומחממים כדקה בעוצמה מלאה במיקרוגל, עד שהמרשמלו כמעט נמס לגמרי, אך לאחר ערבוב עדיין נותרים פירורי מרשמלו (אפשר לחמם ולהמיס את המרשמלו גם בסיר קטן). מוסיפים את המרשמלו המומס אל תערובת הביצים והסוכר ומערבבים היטב.
3. מוסיפים לתערובת את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד שכל הקמח נבלע בבלילה.
4. משמנים בחמאה תבנית עגולה, מרופדת בנייר אפייה. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (25-30 דקות).
5. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים. כשהעוגה פושרת, משחררים אותה מהתבנית, הופכים על צלחת ומקלפים בזהירות את נייר האפייה (תחתית העוגה היא כעת חלקה העליון).
6. להכנת הזיגוג: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר ומיץ הלימון (או המים). מורחים את הזיגוג במהירות על העוגה, מיישרים ומניחים לו להתייבש.
מגיש: יוסף ל
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון