הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/2 ק"ג קמח
1 כפית שמרים
3 כפיות מלח
למילוי:
1 ק"ג עלי תרד או מנגולד טריים
3 בצלים קצוצים
1 פלפל חריף טרי קצוץ
1/2 כפית בהרת
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
שמים את חומרי הבצק בקערה, מערבבים ומוסיפים בהדרגה מים פושרים עד לקבלת בצק חלק וגמיש. אפשר להכין את הבצק במיקסר. מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים לו לתפוח במשך שעה.
להכנת המילוי:
מנקים ושוטפים היטב את העלים מבשלים במי מלח כ-3 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים. מסננים שוב וסוחטים היטב. קוצצים את העלים גס. מערבבים את העלים הקצוצים עם שאר החומרים.
צרים מהבצק כדורים בגודל של ביצה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר של כ-15 ס"מ.
שמים במרכז כל עיגול בצק 2-3 כפות מילוי ומקפלים למשולש כמו אוזן המן. מהדקים מעט.
מורחים את המשולש במעט שמן זית ואופים בתנור בחום של 200 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהפטירה שחומה ויפה.
מגיש:
מקור: כה
שתף את המתכון
