חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פטירה - כיסונים ממולאים בתרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פטירה - כיסונים ממולאים בתרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/2 ק"ג קמח
1 כפית שמרים
3 כפיות מלח
למילוי:
1 ק"ג עלי תרד או מנגולד טריים
3 בצלים קצוצים
1 פלפל חריף טרי קצוץ
1/2 כפית בהרת
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
שמים את חומרי הבצק בקערה, מערבבים ומוסיפים בהדרגה מים פושרים עד לקבלת בצק חלק וגמיש. אפשר להכין את הבצק במיקסר. מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים לו לתפוח במשך שעה.
להכנת המילוי:
מנקים ושוטפים היטב את העלים מבשלים במי מלח כ-3 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים. מסננים שוב וסוחטים היטב. קוצצים את העלים גס. מערבבים את העלים הקצוצים עם שאר החומרים.
צרים מהבצק כדורים בגודל של ביצה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר של כ-15 ס"מ.
שמים במרכז כל עיגול בצק 2-3 כפות מילוי ומקפלים למשולש כמו אוזן המן. מהדקים מעט.
מורחים את המשולש במעט שמן זית ואופים בתנור בחום של 200 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהפטירה שחומה ויפה.
מגיש: אלה טלמור
מקור: כה
שתף את המתכון