חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח מנופה
30 גר' שמרים טריים
1 כף סוכר
3 כפות מלח
150 גרם חמאה
אופן ההכנה
שמים את השמרים בקערית קטנה עם הסוכר ומעט מים ומניחי להם לתסוס במשך כעשרים דקות.
שמים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים את השמרים, מוסיפים את המלח והמים בהדרגה ולשים לבצק רך מאד, אך לא דביק, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים לתפיחה למשך כשעה וחצי.
מוציאים את הבצק מהקערה, דוקרים פעמיים או שלוש באצבעות ולשים לרגע. מכסים שוב ונותנים לו לתפוח שוב כשעה.
ממיסיים בסיר קטן את החמאה.
צרים מהבצק כדורים בגודל של כדור טניס בידיים רטובות. מגלגלים כדור בצק בקמח, ומיד אחר כך בחמאה מומסת ומניחים אותו בסיר אלומיניום. כך עד גמר הבצק, קומות קומות הכדורים צריכים להגיע עד למחצית גובה הסיר.
מכניסים לתנור בחום של 180 ממעלות למשך כשעה וחצי.
מנמיכים לחום של 80 מעלות ואופים במשך כל הלילה.
בשלב כלשהו באמצע האפייה מוציאים את הקובנה מהסיר, הופכים אותה בעדינות וממשיכים באפייה.
מגיש: אלה טלמור
מקור: כה
שתף את המתכון