חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות חצילים ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות חצילים ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
3 חצילים
2-3 כפות קמח מצות
2 ביצים
מלח, פלפל ואבקת שום לפי הטעם
אפשר להוסיף גם בצל מטוגן למי שאוהבים זאת.
לרוטב:
100 ג' רסק עגבניות
½ 2 כוסות מים
¼ כפית פלפל שחור
½ 1 כפות סוכר
אופן ההכנה
יש לחורר את החצילים עם מזלג ואחר כך לקלות אותם על הגז/ גריל/ מנגל.
לאחר שהחצילים מתקררים מעט, לקלוף ולמעוך בעזרת מזלג בקערה.
להוסיף לחצילים את שאר החומרים ולערבב היטב.
מטגנים בשמן עמוק כמו לביבות משני הצדדים.
הרוטב:
מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר בינוני ומבשלים עד רתיחה.
כשרותח מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ- 10 דקות.
מוסיפים לסיר בעדינות את הקציצות אחת, אחת ומבשלים עוד מספר דקות.
אפשר לאכול את הקציצות גם ללא הרוטב.
מגיש: קיבי
מקור: שלומית מושקוביץ-כפר מסריק
שתף את המתכון