הוראות הכנה
מרכיבים
חומרי הבצק :
200 גרם חמאה
ביצה
3 כוסות קמח תופח
חצי כוס סוכר
3 כפות שמנת מתוקה
למילוי:
קילו תפוחי עץ מסוג גראנד מקולפים וחתוכים לפרוסות מושרים בכף מיץ לימון .
קורט קינמון
חצי כוס סוכר
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
50 גרם צימוקים לבנים מושרים ב2 כפות יין קלבדוס או ברנדי למשך שעה .
אבקת סוכר להגשה
אופן ההכנה
מערבבים היטב את חומרי המילוי ומניחים בצד למשך חצי שעה .
מערבבים היטב את חומרי הבצק ולשים עד קבלת בצק גמיש.
מחלקים א הבצק לשני שליש ומשאירים שליש לכיסוי העוגה .
מרפדים תבנית 26 משומנת בבצק ומהדקים היטב .
מסננים מעט את חומרי המילוי ומניחים מעל לבצק .
מעזרת פומפיה גסה מגרדים את שליש הבצק הנותר מעל לעוגה .
אופים בתנור שחומם ל180 מעלות למשך 35 דקות .
מפזרים אבקת סוכר ומגישים .
בתאבון
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
