הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים
1 כוס קמח תופח (200 מ"ל)
1 כוס סוכר
200 גר' שוקולד מריר משובח
200 גר' חמאה
אופן ההכנה
להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים עם הסוכר.
להמיס בתוך סיר את השוקולד והחמאה על להבה נמוכה (על מנת שלא יישרף).
להוריד מהגז, להוסיף את החלמונים ולערבב במהירות. לאחר שהבלילה התקררה מעט, יש לאחד עם תערובת הקצף ולהערבב בתנועות קיפול.
להוציא כוס מהתערובת ולהניח בצד. לאחר מכן להוסיף לתערובת שבכלי כוס קמח תופח ולערבב בתנועות קיפול.
יש לשמן תבנית עגולה (26 ס"מ) לצקת את התערובת לתבנית ולאפות בחום של 180 מעלות במשך 45 דק'. לאחר האפייה וכשהעוגה חמה יש לצקת את הכוס שהשארנו בצד ולמרוח בעדינות על העוגה.
לאכול לאט ובלי לדבר עד שמאבדים את ההכרה...
תהנו, חנה ששון.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
