הוראות הכנה
מרכיבים
6 כוסות קמח
50 גרם שמרית
3 ביצים
1 כפית תמצית רום
200 גרם מרגרינה רכה וחתוכה לקוביות
½ כוס סוכר
½1 כוסות מים פושרים
קורט-מלח
לציפוי: ביצה טרופה
למלית:
200 גרם חלבה וניל
1 כוס ממרח שוקולד השחר/נוטלה
לסירופ:
½ כוס מים רותחים
½ כוס סוכר
1 כפית מחוקה קפה נמס
3 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה
בקערת מערבל לטרוף את הביצים עם הסוכר והמלח,להוסיף תמצית רום,שמרית,מים וחצי מכמות הקמח.ללוש מעט ולהניח לרבע שעה.
להוסיף מרגרינה ואת יתרת הקמח וללוש עד שמתקבל בצק רך ולא נדבק לדפנות הקערה, אולי יהיה צורך בתוספת 1/2 כוס קמח.
לכסות בניילון ולשמור במקרר 3 שעות.
לקמח משטח עבודה ולחלק את הבצק ל-9 חלקים שווים,לגלגל כל אחד בנפרד.לכסות במגבת לחצי שעה.
לרדד במערוך כל עיגול לעלה בעובי של ½ ס"מ,למרוח ממרח שוקולד ולפזר מעל חלבה.לגלגל
לרולדה ומכל שלושה רולדות לקלוע צמה.
להניח בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה במרחק של 10ס"מ אחד מהשניה,לכסות ולהתפיח עוד חצי שעה. למרוח בביצה טרופה ולאפות בתנור מחומם מראש ל 170 מעלות 25 דקות.
לערבב מים רותחים,סוכר,תמצית וניל וקפה יחד ולהבריש את הצמות ברגע שמוציאים מהתנור.
מילוי שוקולד וחלבה מאוד טעים ומיוחד אבל אפשר למלות בכל מילוי אחר ומתוק.
תהנו.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון
