חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק בצל משגע ומהביל -חורפי אמיתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צריך מעט סבלנות להכנת המרק. התוצאה מצדיקה את המאמץ.
מרק בצל משגע ומהביל -חורפי אמיתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צריך מעט סבלנות להכנת המרק. התוצאה מצדיקה את המאמץ.
הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חמאה (חצי חבילה )
1 ק"ג בצל פרוס לפרוסות דקות
מלח,
בערך 3 כפות קמח
שן או שתיים שום
כוס גבינת פרמזן ו/או מעושנת (בשן)- רצוי שניהם יחד
מיכל וחצי שמנת מתוקה
2 ליטר מרק חם - לא בשרי.אפשר להכינו מבישול ירקות או בצל - העיקר שיהיה זך וצלול ללא תוספות כלשהן.
חצי כוס יין לבן יבש - לא חובה - למי שאוהב
אופן ההכנה
לטגן את הבצל בחמאה על אש בינונית עד שהבצל מזהיב. להוסיף מלח ו-3 כפות קמח לבחוש היטב כדי שתיווצר רביכה טובה וללא גושים.(כדאי לעשות זאת עם מקצף ידני).
להוסיף את המרק הזך לבצל ובוחשים היטב בסיר מכוסה חלקית למשך כ-חצי שעה.
להוסיף בזילוף את השמנת המתוקה לסיר ותוך כדי בחישה מתמדת. לבשל עוד כ-10 דקות ולא לאפשר למרק לרתוח ולשמור כל הזמן על סף רתיחה.
בינתיים- לפרוס בגט לא טרי לפרוסות אלכסוניות(אפשר מכל לחם לבן אחר) ולשים אותם מסודרות בתבנית משומנת מעט עם שמן זית.
מדליקים את התנור לחום הגבוה ביותר שלו וכשמגיע לטמפ הגבוהה - מכבים את התנור ומכניסים
את הפרוסות לתנור לייבוש בתנור החם.
לגרד על כל פרוסה שום ולהניח עליה גרידת גבינות.
בזמן הגשת המרק - להכניס לכל קערית מרק פרוסה עם גבינה - שהפרוסה תצוף.
הטיבול - כטוב בעינכם.מאד טעים ודקורטיבי.
אם נשארות שאריות של גבינה מגוררת - להוסיף למרק.
מגיש: amitsur
מקור: לילית - מאגר מרקים
שתף את המתכון