חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בקר בפטריות שיטאקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בקר בפטריות שיטאקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1ק"ג בשר רזה (שייטל, צ`אק, ויסבראטן או פאלש)
6 פטריות שיטאקה (פטריות שחורות)
2 כפות סויה
1/3 כוס יין לבן יבש
2 כפות סוכר חום
1 כף רסק עגבניות
1 כף זנגוויל טרי, קצוץ דק
2 שיני שום
½ כפית תערובת 5 תבלינים (סיני)
1 כוס מרק או בשר עוף
שמן לטיגון
4 מקלות סלרי, חתוכים לפרוסות באורך 3 ס"מ
4 גזרים בינוניים, פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
אופן ההכנה
1.משרים את הפטריות במים חמים במשך 15 דקות. מסננים, סוחטים ופורסים לרצועות
2. בקערת זכוכית מערבבים פטריות, סויה, יין, סוכר, רסק עגבניות, זנגוויל, שום, 5 תבלינים ומרק. שומרים בצד.
3. מחממים שמן בסיר כבד ומשחימים היטב את הבשר בכמה מחזורים. מסננים. מוציאים את השמן מהסיר, מכניסים את הבשר ואת התערובת שבקערת בזכוכית ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך שעה וחצי. בוחשים מידי פעם.
4.מוסיפים לסיר גזר וסלרי ומבשלים עוד 30 דקות עד שהבשר רך מאד. מגישים עם אורז לבן או אטריות .
מגיש: קיבי
מקור: מועצת החלב
שתף את המתכון