חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אזני המן ללא גלוטן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גם לרגישים לגלוטן מגיע חג פורים שמח!
אזני המן ללא גלוטן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גם לרגישים לגלוטן מגיע חג פורים שמח!
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
200 גרם חמאה קרה
2.5 כוסות קמח מרמולייט (ללא גלוטן)
7 כפות אבקת סוכר
2 חלמונים
1 כף ברנדי
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
לציפוי - 1 ביצה טרופה
חומרים למלית תמרים:
1 כוס מחית תמרים
2 כפות דבש תמרים (סילאן)
3/4 כוס צימוקים שהושרו למשך הלילה ביין אדום מתוק
חומרים למלית פרג:
½ כוס סוכר
1 כף דבש
¼ כוס מים
1 כוס פרג טחון
חופן אגוזי מלך קצוצים דק
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
הכנת מלית פרג:
מבשלים בסיר קטן את הסוכר, הדבש, מיץ הלימון והמים, עד שהסוכר נמס. מוסיפים לסיר את הפרג הטחון ואגוזי המלך. בוחשים היטב תוך בישול, ולאחר דקה מסירים מהאש. מחכים להתקררות התערובת לפני השימוש בה.
הכנת מלית תמרים וצימוקים:
מערבבים יחד את מחית התמרים, הצימוקים והסילאן.
הכנת הבצק:
במעבד מזון עם סכין חיתוך - מכניסים את כל מרכיבי הבצק וטוחנים יחד לקבלת בצק אחיד. מוציאים לקערה ולשים לאיחוד הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים במקרר.
לאחר מכן לשים שוב את הבצק, ומרדדים על משטח מקומח (בקמח מרמולייט). בעזרת כוס קורצים עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה מהמלית (פרג או תמרים), וסוגרים למשולש. מהדקים היטב את קצוות המשולש למניעת יציאת המלית במהלך האפיה. מסדרים בתבנית אפיה ומושחים בביצה הטרופה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
בתיאבון וחג שמח!
מגיש: Coolmood
מקור: עצמי
שתף את המתכון