חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם סודה אירי כהה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם סודה אירי, הוא קל מאוד להכנה והולך מצוין עם חמאה brמרוככת ו"מעדן פרי" (שמן של הריבות החדשות יד מרדכי וכו'). br br
לחם סודה אירי כהה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם סודה אירי, הוא קל מאוד להכנה והולך מצוין עם חמאה brמרוככת ו"מעדן פרי" (שמן של הריבות החדשות יד מרדכי וכו'). br br
הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם קמח רגיל
250 גרם קמח מלא טחון בריחיים (להשיג בבית טבע)
קורט מלח
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
2 כפות סוכר חום
1 כף שמן תירס
2 כוסות רוויון או לבן
לקישוט:
2 כפות קוואקר(שיבולת שועל)
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-220 מ"צ (חום גבוה) ומשמנים תבנית "אינגליש קייק".
מערבבים את כל החומרים היבשים במעבד מזון כדי לנפות ולאוורר אותם.
מוסיפים את השמן ואת רוב הרוויון (או הלבן) וממשיכים לערבב ב"פולסים" במעבד מזון.
בודקים מרקם:
נוטלים מן הבצק בכף עץ, אם הוא אינו נופל ממנה ב"פלופ" כבד, מוסיפים עוד מעט לבן (או רוויון), אם הוא ניגר ממנה - מוסיפים מעט קמח.
שמים בתבנית ובוזקים מעט קוואקר. שמים במרכז התנור ואופים 50 דקות.
מניחים להצטנן, אז אפשר לטרוף עם חמאה או ריבה ביתית!
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: חוות הבישול של קטרין פולביו
שתף את המתכון