חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


נזיד עדשים וירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נזיד חורפי טעים. הכנה קלה.
נזיד עדשים וירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נזיד חורפי טעים. הכנה קלה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרשה גדולה
3 גזרים
1 סלרי גבעולים
3 כפות שמן זית
500 גרם עדשים שחורות או ירוקות (אפשר גם תערובת)
1 כפית כורכום
קורט כמון
מלח, פלפל
2 עלי דפנה
מיץ מ-½ לימון
אופן ההכנה
מנקים את הירקות,וקולפים את הגזרים. פורסים את הכרשה לפרוסות דקות ומטגנים בשמן זית עד שמתרככת מעט. חותכים את הגזרים לקוביות ופורסים את גבעולי הסלרי., מוסיפים לסיר ומאדים יחד עוד כמה דקות.
מוסיפים את העדשים ומערבבים. יוצקים לסיר מים מעט מעבר לכסוי.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים , בסיר מכוסה חלקית, כ-20 דקות.
בודקים אם יש מספיק נוזלים (אם לא , משלימים עם מים רותחים), מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל עד שהעדשים רכות מאד ( עוד 10 - 20 דקות , תלוי בסוג העדשים).
מסלקים את עלי הדפנה , מגישים בתוספת אורז , קוסקוס או קינואה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון