חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"מינה" - פשטידה לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"מינה" (קוראים את זה MINA, כמו מינה צמח) היא סוג של פשטידה שאנחנו מכינים לפסח. brישנה הגירסה הבשרית שהיא החביבה עלינו ביותר, אבל קיימות גרסאות צמחוניות וחלביות. brהגרסה הבשרית יכולה להוות הן מנה ראשונה והן מנה עיקרית, וכשמוגשת קר, יכולה להיות פיתרון מצויין לפיקניק (בדרך כלל עם סלט תפוחי אדמה שכבר מופיע במתכונים, וסלט גזר מרוקאי, וגם ביצה קשה).
"מינה" - פשטידה לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"מינה" (קוראים את זה MINA, כמו מינה צמח) היא סוג של פשטידה שאנחנו מכינים לפסח. brישנה הגירסה הבשרית שהיא החביבה עלינו ביותר, אבל קיימות גרסאות צמחוניות וחלביות. brהגרסה הבשרית יכולה להוות הן מנה ראשונה והן מנה עיקרית, וכשמוגשת קר, יכולה להיות פיתרון מצויין לפיקניק (בדרך כלל עם סלט תפוחי אדמה שכבר מופיע במתכונים, וסלט גזר מרוקאי, וגם ביצה קשה).
הוראות הכנה
מרכיבים
*10-12 מצות.
* מגש אפיה גדול (זה של התנור עם השוליים הגבוהים), מלא עד מחציתו
במים שבהם הומסו 2 כפות מלח.
* חצי קילו בשר טחון.
* שלושה בצלים גדולים, קצוצים.
* 50 גרם צנוברים.
* פלפל שחור גרוס ומלח לתיבול.
* שמן
אופן ההכנה
א. מניחים על השיש מגבת מטבח נקיה. טובלים את המצות (סופרים עד 10)
ומניחים את המצות הרטובות על המגבת. המצות צריכות להיות רכות
ונוחות לעיצוב (בלתי שבירות לחלוטין, אבל לא מתפוררות מרוב רטיבות).
מכסים עם המגבת.
ב. מטגנים את הבצל בשמן עד לחום. מוסיפים את הבשר, מפוררים היטב
ומטגנים עד החלפת צבע. מנמיכים את האש ומבשלים עד התאדות כל
הנוזלים, אך לא ליבש לגמרי. זה צריך להיות עסיסי. מתבלים במלח
ופלפל שחור גרוס, ומוסיפים את הצנוברים.
ג. עכשיו הרכבת המאכל: במחבת גבוהת שוליים, מורחים שמן בלי
קמצנות. מצפים את התחתית במצות, ומשאירים שוליים מחוץ למחבת (כדי
שיהיה במה לקפל מלמעלה אחר כך). מעבירים את הבשר המבושל פנימה
ומהדקים. מכסים עם שאר המצות מלמעלה, ומקפלים מעל את השוליים.
מכסים במצה אחרונה מלמעלה ומורחים שוב בשמן. מכסים במכסה.
ד. השלב האחרון יכול להתבצע בשני אופנים:
בישול על כיריים - מבשלים על אש קטנה במשך 35 דקות. אחרי שבודקים
שהצד התחתון פריך הופכים את התכולה ועוד 35 דקות מצד שני. שלב
זה דורש מיומנות, כדי שלא תתפרק היצירה.
לעצלנים - אופים בתנור, ב-170 מעלות צלסיוס עד שהחלק העליון משחים והופך
פריך.
המלית לגרסה החלבית: 300 גרם גבינה צפתית יבשה מגוררת דק + שתי
ביצים+ תפוח אדמה גדול מבושל ומרוסק במזלג+פלפל
שחור.
המלית לגירסה הצמחונית: זר גדול מנגולד - רק החלק הירוק ללא ה"מקלות
הלבנים" - קצוץ לסרטים ברוחב סנטימטר + שתי
ביצים + 200 גרם גבינה צפתית יבשה מגוררת דק.
מגיש: גן-עדן
מקור: ביתי
שתף את המתכון