הוראות הכנה
מרכיבים
למלית:
3 מצות
2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים גס
3 כפות שמן
2 כפות מרגרינה
1 כפית גדושה סוכר
3 ביצים
3 כפות קמח תפוחי אדמה
אפשרות: 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
לעופות:
2 עופות בינוניים של "טבעוף"
2 כפות סוכר חום
1 כף קפה נמס מומס ב-1 כף מים רותחים
1 כף פפריקה מתוקה (רצוי של "פרג")
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה לחום בינוני גבוה (200°C ).
1. מפוררים את המצות מניחים בקערה ויוצקים עליהן את המים והמלח ומשהים 10 דקות.
2. בינתיים מחממים את השמן והמרגרינה במחבת גדולה ומוסיפים להם את הבצלים והסוכר.
מאדים, תוך ערבוב, עד שהבצלים זהובים.
3. סוחטים את המצות ומערבבים עם שאר חמרי המלית. מניחים את העופות על תבנית אפיה
וממלאים אותם. אם נשארת מלית, יוצרים כדורים ומניחים מתחת לעופות, או מגלגלים
לכופתאות ומבשלים במים רותחים.
4. מערבבים יחד את כל חמרי צפוי העוף, מושחים את העופות. צולים בתנור (200°C )
במשך שעה ואז מנמיכים את הטמפרטורה ל-170°C, מושחים את העופות ברוטב שבתבנית
וצולים עוד 20 דקות עד שהם שחומים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: נירה רוסו ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
