הוראות הכנה
מרכיבים
במיה במשקל הרצוי או חבילה במיה מוקפאת{לא יוצאת טעימה כמו הטריה]
מס. שיני שום כתושים
רסק,מלחפפריקה מתוקה מעט,כורכום שמן לטיגון[לא עמוק במיוחד]
פלפל חריף ירוק קצוץ למעונינים
2-3 כוסות מים,
אופן ההכנה
את הבמיה שוטפים ויבשים בשמש,לאחר היבוש מורדים את הראש והזנב ,זהירות עם הזנב לא להוריד יותר מדי כי אז זה נוזלי כזה
אחר כך מחממים שמן במחבט ומטגנים את הבמיה [אצלנו אוהבים את זה שרוף מעט] מוצאים ומניחים בצד.
בסיר שמים מעט שמן[בבמיה יש שמן מהטיגון] ואת החריף למי שאוהב מטגנים מעט ומוסיפים רסק ותבלינים מכינים סלסה, מוסיפים את השום הכתוש בכמות שאוהבים ואת המים,רצוי לא הרבה רק לסמיכות הרוטב ואז מוסיפים את הבמיה המטוגנת ומבשלים משהו כמו חצי שעה
בהנאה
מגיש:
מקור: ביתי מצרי
שתף את המתכון
