הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפוחי עץ גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
מיץ מחצי לימון
50 גרם סוכר
1 כף חמאה
4 כפות ליקר "טריפל סק"
קורט פלפל שחור
1 ביצה טרופה
לבצק:
250 גרם קמח לבן מנופה
125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
קורט מלח
זרזיף תמצית וניל
1 ביצה
3-4 כפות מים פושרים
אופן ההכנה
להכנת הבצק לשים את כל המצרכים יחד לקבלת בצק אחיד ומניחים אותו בצד לנוח במשך כשעה. מניחים את תפוחי העץ בקערה ומזליפים על התפוחים את מיץ הלימון והליקר ומכניסים למקרר לנוח למשך כחצי שעה.
מחממים את החמאה במחבת. מוסיפים את תפוחי העץ, הסוכר והפלפל השחור ומטגנים כעשר דקות, עד להשחמה קלה. מכבים את האש.
מרדדים את הבצק לעלה רחב בעובי חצי ס"מ. חותכים את העלה בצורת אליפסה גדולה. מברישים את שולי האליפסה בביצה. מניחים את תערובת תפוחי העץ על הבצק בצידו האחד וסוגרים את הבצק תוך הידוקו בחלק המוברש לאטימה מלאה (ניתן לעשות קישוט בקצוות הבצק). מברישים את החלק העליון של הבצק בביצה ומכניסים לתנור שחומם ל- 210 מ"צ למשך 10 דקות. מורישים את החום ל-180 מ"צ ואופים עוד כחצי שעה.
ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
