חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה תפוחי עץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה תפוחי עץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפוחי עץ גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
מיץ מחצי לימון
50 גרם סוכר
1 כף חמאה
4 כפות ליקר "טריפל סק"
קורט פלפל שחור
1 ביצה טרופה
לבצק:
250 גרם קמח לבן מנופה
125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
קורט מלח
זרזיף תמצית וניל
1 ביצה
3-4 כפות מים פושרים
אופן ההכנה
להכנת הבצק לשים את כל המצרכים יחד לקבלת בצק אחיד ומניחים אותו בצד לנוח במשך כשעה. מניחים את תפוחי העץ בקערה ומזליפים על התפוחים את מיץ הלימון והליקר ומכניסים למקרר לנוח למשך כחצי שעה.
מחממים את החמאה במחבת. מוסיפים את תפוחי העץ, הסוכר והפלפל השחור ומטגנים כעשר דקות, עד להשחמה קלה. מכבים את האש.
מרדדים את הבצק לעלה רחב בעובי חצי ס"מ. חותכים את העלה בצורת אליפסה גדולה. מברישים את שולי האליפסה בביצה. מניחים את תערובת תפוחי העץ על הבצק בצידו האחד וסוגרים את הבצק תוך הידוקו בחלק המוברש לאטימה מלאה (ניתן לעשות קישוט בקצוות הבצק). מברישים את החלק העליון של הבצק בביצה ומכניסים לתנור שחומם ל- 210 מ"צ למשך 10 דקות. מורישים את החום ל-180 מ"צ ואופים עוד כחצי שעה.
ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון