הוראות הכנה
מרכיבים
לטורט:
1 ביצה
1/8 כוס חלב
1/8 כוס שמן
½ כוס סוכר
¼ כוס קמח
2 כפות קקאו הולנדי
½ אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתיה
מעט חלב (1/8 כוס, אם התערובת סמיכה מדי)
חומרים למוס:
¾ חבילת שוקולד מריר
1 חבילה שוקולד לבן
2 חלבונים
2 כפות סוכר
½1 כפות רום (לא תמצית רום)
1 כף ליקר תפוזים
2 מיכלי קצפת
4 כפות סוכר
¾ שקית ג'לטין
תבנית אפיה בקוטר 24 ס"מ.
אופן ההכנה
חלק 1 --הכנת הטורט:
לחמם את תנור האפיה לחום בינוני (180°C)
לערבל את כל המרכיבים 4-5 דקות ולהעביר לתבנית אפיה לחום בינוני (180°C) למשך 20-30 דקות.
-חלק 2--הכנת המוס-
1.מקציפים 2 מכלי קצפת עם 4 כפות סוכר.
2.להקציף בנפרד, בקערה אחרת ,שני חלבונים עם 2 כפות סוכר.
לערבב בעדינות ("בקיפול") את קצף החלבונים והקצפת.
שלב 3- המסת שוקולד המריר והשוקולד הלבן:
¾ חבילת שוקולד מריר עם כף וחצי של רום (לא תמצית רום) וקצת חלב עד שהמרקם שלו יציב ולא נוזלי מדי. לקרר לטמפרטורת החדר לפני ערבוב עם הקצפים.
להמיס, ללא חלב, 1 חבילה שוקולד לבן עם כף ליקר תפוזים (השוקולד הלבן מאוד נוזלי גם כך)
לקרר לטמפרטורת החדר לפני ערבוב עם הקצפים.
שלב 4- המסת הג'לטין
לוקחים ¾ שקית ג'לטין, שופכים לסיר קטן עם מעט מים רותחים ומבשלים עד שכל הגרגירים נמסים, לקרר למצב פושר.
שלב 5 הרכבת המוס-
חצי מהקצפת והחלבון מוסיפים לשוקולד המריר(המקורר) ואת השאר לשוקולד הלבן (המקורר). ומיד שופכים את הג'לטין (כשהוא פושר) -חציו לתערובת מוס השוקולד הלבן וחציו לשוקולד המריר ומערבבים.
תחילה שמים את תערובת המוס הלבן על הטורט ומכניסים למקפיא.
לאחר שהוקפאה יש להניח עליה את המוס החום.
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומניחים במקרר עד שהמוס יתקשה .
לבריאות ותהנו!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
