חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס לבן וחום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אומרים שלעוגת מוס יש לשים ביצים לבד או קצפת לבד. brאחרי ניסיונות מצאתי שהשילוב של חלבונים קצפת וג'לטין מעולה למוס ויוצא מקצועי. brצריך קצת סבלנות בהכנה, אבל זה יוצא מאוד טעים כמו בקונדיטוריה. brמתכון זה מתאים לתבנית אפיה עגולה 24 ס"מ כדי שהמוס יהיה גבוה.
עוגת מוס לבן וחום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אומרים שלעוגת מוס יש לשים ביצים לבד או קצפת לבד. brאחרי ניסיונות מצאתי שהשילוב של חלבונים קצפת וג'לטין מעולה למוס ויוצא מקצועי. brצריך קצת סבלנות בהכנה, אבל זה יוצא מאוד טעים כמו בקונדיטוריה. brמתכון זה מתאים לתבנית אפיה עגולה 24 ס"מ כדי שהמוס יהיה גבוה.
הוראות הכנה
מרכיבים
לטורט:
1 ביצה
1/8 כוס חלב
1/8 כוס שמן
½ כוס סוכר
¼ כוס קמח
2 כפות קקאו הולנדי
½ אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתיה
מעט חלב (1/8 כוס, אם התערובת סמיכה מדי)
חומרים למוס:
¾ חבילת שוקולד מריר
1 חבילה שוקולד לבן
2 חלבונים
2 כפות סוכר
½1 כפות רום (לא תמצית רום)
1 כף ליקר תפוזים
2 מיכלי קצפת
4 כפות סוכר
¾ שקית ג'לטין
תבנית אפיה בקוטר 24 ס"מ.
אופן ההכנה
חלק 1 --הכנת הטורט:
לחמם את תנור האפיה לחום בינוני (180°C)
לערבל את כל המרכיבים 4-5 דקות ולהעביר לתבנית אפיה לחום בינוני (180°C) למשך 20-30 דקות.
-חלק 2--הכנת המוס-
1.מקציפים 2 מכלי קצפת עם 4 כפות סוכר.
2.להקציף בנפרד, בקערה אחרת ,שני חלבונים עם 2 כפות סוכר.
לערבב בעדינות ("בקיפול") את קצף החלבונים והקצפת.
שלב 3- המסת שוקולד המריר והשוקולד הלבן:
¾ חבילת שוקולד מריר עם כף וחצי של רום (לא תמצית רום) וקצת חלב עד שהמרקם שלו יציב ולא נוזלי מדי. לקרר לטמפרטורת החדר לפני ערבוב עם הקצפים.
להמיס, ללא חלב, 1 חבילה שוקולד לבן עם כף ליקר תפוזים (השוקולד הלבן מאוד נוזלי גם כך)
לקרר לטמפרטורת החדר לפני ערבוב עם הקצפים.
שלב 4- המסת הג'לטין
לוקחים ¾ שקית ג'לטין, שופכים לסיר קטן עם מעט מים רותחים ומבשלים עד שכל הגרגירים נמסים, לקרר למצב פושר.
שלב 5 הרכבת המוס-
חצי מהקצפת והחלבון מוסיפים לשוקולד המריר(המקורר) ואת השאר לשוקולד הלבן (המקורר). ומיד שופכים את הג'לטין (כשהוא פושר) -חציו לתערובת מוס השוקולד הלבן וחציו לשוקולד המריר ומערבבים.
תחילה שמים את תערובת המוס הלבן על הטורט ומכניסים למקפיא.
לאחר שהוקפאה יש להניח עליה את המוס החום.
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומניחים במקרר עד שהמוס יתקשה .
לבריאות ותהנו!!!
מגיש: NOA11
מקור:
שתף את המתכון